Setmana de les Vocacions 2023

Com cada any, el proper 30 d’abril, Diumenge IV de Pasqua, també anomenat del Bon Pastor, es celebra la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, que enguany assoleix la seva 60ena edició. També les Obres Missionals Pontifícies s’hi uneixen promovent la Jornada de Sant Pere Apòstol, coneguda com la Jornada de Vocacions Natives.

El lema d’enguany, “POSA’T EN CAMÍ. NO ESPERIS MÉS” aprofundeix en el concepte de la vocació com un camí, tant des de la perspectiva d’un camí recorregut, ja que recorda la jornada de l’any passat, amb el lema “Deixa la teva petjada, sigues testimoni”, i el recent Dia del Seminari: “Aixeca’t i posa’t en camí”; com de la mirada d’un camí per recórrer, aprofitant la Jornada Mundial de la Joventut d’aquest estiu a Lisboa que, tot posant la Mare de Déu com a mestra i model, té com a lema: “Maria se n’anà decididament a la muntanya” (Lc 1, 39).

Hem de subratllar una novetat important en l’organització de la jornada que s’acosta, ja que per primera vegada ha estat impulsada pel Servicio de Pastoral Vocacional de la CEE. Aquest servei, que va ser aprovat a la Plenària de l’abril de l’any passat, és un nou organisme que depèn de Secretaría general i està coordinat per les Comissions de Clero i Seminaris; Vida Consagrada; Laics, Família i Vida; i Missions. El seu objectiu és crear una cultura vocacional que ajudi a infants, joves i adults a plantejar-se la seva vocació.

A la nostra Arxidiòcesi no podem estar més entusiasmats amb aquesta mirada nova, ja que fa tres edicions que organitzem aquesta jornada les Delegacions anàlogues a les que formen el servei de la CEE, i ens esforcem a mostrar la vocació com el punt de trobada de cada batejat amb Déu, on es responsabilitza, en el si l’Església, de la pròpia vida cristiana il·luminada per la crida a seguir Jesucrist.

Estem convençuts que aquesta Jornada la podem viure en moltes dimensions, tant personal com comunitària, parroquial o diocesana. Us oferim algunes propostes:

Pregar per les vocacions. Tot i que és el més evident, val la pena recordar-ho.

Finançar una beca per a seminaristes en país de missió.

Pregar cada dia per una vocació diferent, mitjançant el fulletó que hem preparat: Una pregària per cada dia.

Venir a Montferri el dia de la Mare de Déu de Montserrat a celebrar l’Eucaristia, tot pregant per les vocacions, el mateix dia 27 d’abril a les 19:30h.

Afegir-se a la celebració de l’Eucaristia a la Catedral, presidida pel Sr. Arquebisbe, en motiu del 150 aniversari del naixement de Lorenzo Perosi i organitzada pel Secretariat de Música Sacra, el dia 30 d’abril a les 18:00h.

Comptem amb la vostra ajuda en la difusió, animació i col·laboració econòmica d’aquesta jornada tan important per l’Església diocesana i universal. Us deixem diferents recursos per compartir-los a les xarxes socials i pàgines web.

Podeu trobar tots els materials oficials al web de la CEE: https://paraquiensoy.com/, i els diocesans en aquest enllaç, o al web de missions.