Dia del Seminari 2023

Aixeca’t i posa’t en camí.

En aquest diumenge quart de Quaresma, que ens anem acostant a la Pasqua, en palpem la joia que en brolla, aquella alegria que ningú ens pot prendre. Per això se l’anomena Diumenge Lætare.

Enguany, coincideix amb el dia de sant Josep, patró del Seminari, per això a les nostres diòcesis en celebrem el seu dia.

A les portes del Dia del Seminari d’enguany vivim la jornada d’una manera diferent a com estàvem acostumats. L’absència de seminaristes al nostre Seminari Pontifici de Tarragona ens esperona a demanar amb més insistència que mai, que joves de les nostres parròquies, escoles, moviments i realitats eclesials s’aixequin i es posin en camí.

Estem cridats a l’esperança i al testimoni personal, pregant en primera persona l’oració que se’ns proposa per la jornada d’enguany: «Senyor, estic buscant a la vora del camí i us hi veig. Aneu davant, al mig o darrere acompanyant una porció del vostre poble. Us pareu, em mireu i acolliu la inquietud del meu cor: “Què busques? Aixeca’t i posa’t en camí, ocupa el meu lloc”».

Per viure la jornada us proposem diferents materials, tant els que estan penjats a la pàgina web de la CEE, com els que hem elaborat a la nostra Arxidiòcesi, que són el Subsidi litúrgic i una Reflexió del rector del Seminari, Mn. Armand Puig i Tàrrech, publicat a Missa Dominical.